Välutbildade planskötare inför säsongen

Den 28 mars arrangerade Östergötlands Fotbollförbund i samarbete med Indigrow och SISU Idrottsutbildarna en utbildning i skötsel av naturgräs inför säsongstarten. 20 planskötare från 13 klubbar deltog i utbildning som ägde rum på natursköna Hellgrenshagen hos Malmslätts AIK.

ÖFF tycker att planskötarna har en mycket viktig roll för att få till bra gräsplaner att spela på. Därför erbjuds utbildningar i skötsel av naturgräs baserat på expertkunskap. Daniel Pantzar och Håkan Eriksson från Indigrow höll i utbildningen, som även innehöll ett mer praktiskt avsnitt ute på gräset på klubbens tre fotbollsplaner.

Gräskoll

Deltagarna fick lära sig om bl a följande åtgärder inför vårstarten – luftning, dressning, täckning med dukt, hjälpsådd, räfsa och avlägsna dött gräs och gödsling.

Deltagarna kom från Malmslätts AIK, Mjölby Södra, Svärtinge SK, Pema Partner Norrköping, BK Kenty, Sturefors IF, IK Boren, Valdemarsviks kommun, Gusums IF, Ringarums IF, Åby IF, Borensbergs IF FK och Linghems SK.

Det har blivit en tradition att ÖFF arrangerar naturgräsutbildningar hos Malmslätts AIK som alltid bidrar med gott värdskap. Nu planeras det för en utbildning till hösten på temat övervintring av planer.

ÖFF och Indigrow önskar alla planskötare lycka till med planerna!