Krokeks IF går in i Diplomerad Förening

Diplomerad Förening är svensk fotbolls stora satsning för att ge föreningar stöd i sitt utvecklingsarbete. Nyligen tog Krokeks IF beslutet att gå med i Diplomerad Förening för att fortsätta sin föreningsutvecklingsresa.

Diplomerad Förening lanserades av Svenska Fotbollförbundet i början 2019 med en tydlig struktur för föreningsutveckling. Det syftar till att sätta fokus på vikten av att vi skapar en föreningsmiljö där barn och ungdomar har roligt, är trygga, mår bra och får lära sig fotboll.


- I Diplomerad Förening samlar sig svensk fotboll kring en gemensam målbild för vad en bra förening är utifrån en helhetssyn mellan fotbollsutveckling och organisationsutveckling. Det nya digitala verktyget med enkäter för att lyssna av nuläget utifrån medlemmarnas perspektiv är mycket spännande, säger Kjell Storm, projektledare för Diplomerad Förening och fortsätter:
- Diplomerad Förening är för alla föreningar, även om det måste ske utifrån varje förenings förutsättningar. Vi kommer gärna på ett styrelsemöte och informerar om vad det handlar om och hur man kan komma igång.

Utveckling i fokus

Krokeks IF har under ett antal år arbetat med utvecklingsfrågor tillsammans med SISU för att bygga en stabil grund i föreningen. När föreningen fick Diplomerad Förening presenterat för sig väcktes ett intresse. Efter en förankringsprocess i föreningen kunde styrelsen ta ett enhälligt beslut att gå med vid senaste styrelsemötet.

Krokeks IF

- Genom Diplomerad Förening får vi ett verktyg som hjälper oss att utveckla vår förening vidare. Vi känner ingen stress över att snabbt nå diplomeringen utan det är utvecklingen som är viktigast för oss. Förankringen har varit mycket viktig för att få med hela föreningen. Det är bra att finns stöd att få från ÖFF och SISU i arbetet med Diplomerad Förening, säger Margareta Swartz, ordförande för Krokeks IF.
I nuläget har följande sju föreningar; Eneby BK, Lindö FF, IFK Wreta Kloster, IFK Norrköping, Åby IF, Krokeks IF och Lotorps IF tagit beslut att under 2019 gå med i Diplomerad Förening.

Här kan du läsa mer om Diplomerad Förening och kontakta gärna Kjell Storm för ett besök eller mer information hur föreningen kan komma igång. Han nås på kjell@sisu.nu eller 070-508 88 57.