Borens IK är Årets BoU-förening 2018

Det finns väldigt många fotbollsföreningar i Östergötland som erbjuder en bra verksamhet för barn och unga. Borens IK är ett exempel som Östergötlands Fotbollförbunds Föreningskommitté har utsett till Årets Barn och Ungdomsförening 2018.

Det var i samband med Östergötlands Fotbollförbunds årsmöte som Borens IK fick ta emot utmärkelsen som Årets Barn och Ungdomsförening 2018.

Föreningskommitténs motivering till utmärkelsen är följande:

Motivering – Årets Barn och ungdomsförening

Borens IK är en förening som förenar en lång och anrik tradition med ett ständigt sökande efter utveckling och framsteg. Det är en förening som kan stoltsera med en vital barn- och ungdomsverksamhet vid sin moderna och natursköna anläggning. Samtidigt är föreningen beslutsam genom sitt samhällsengagemang att vilja göra skillnad i stadsdelar där föreningslivet och fotbollen utgör vita fläckar.

Borens IK har på allvar tagit till sig utvecklingsresorna inom områden som inkludering och jämställdhet på ett lysande sätt. Svenska Fotbollförbundet har genom Alla är Olika Olika uppmärksammat och belönat föreningen för aktiviteter som Ostoppbara och Future Veneras. Borens IK har förstått kraften i att lyfta fram förebilder inom föreningen där unga kan leda och inspirera yngre genom fadderskap. Östergötlands Fotbollförbund utser därför Borens IK till Årets barn och ungdomsförening 2018.

Borens IK

Förutom äran får Borens IK en check på 5 000 kr från ÖFF:s samarbetspartner Danske Bank. Checken delades ut av FöK:s ordförande Ibrahim Beganovic till Åsa Carlsson och Andreas Johansson, styrelseledamöter i Borens IK.

Föreningskommittén hade i samarbete med SISU Idrottsutbildarna nominerat föreningarna Linköping Kenty och Lotorps IF.

Tack alla föreningar för era goda insatser för våra barn och ungdomar!