Panttävling för föreningar

ÖFF Pantkampen Logo 2019

Östergötlands Fotbollförbund genomför i samarbete med Pantamera "ÖFF Pantkampen" med pantpengar och landskampsbiljetter i potten. Under 2018 samlade fotbollsföreningar i Östergötland in över 400 000 burkar och flaskor. Vi välkomnar alla fotbollsföreningar att delta i ÖFF Pantkampen 2019. Det gynnar föreningsekonomin, engagemanget och miljön!

ÖFF PANTKAMPEN

ÖFF Pantkampen är en panttävling som går ut på att samla in pant under perioden 1 januari till 31 december 2019. Tävlingen omfattar förutom pantpengarna även fina föreningspriser. De tre föreningar som samlar in mest pant vinner platser på en riktigt häftig landskampsresa till Friends Arena.

Pantresa till Friends Arena

Föreningspris

1:a pris: 20 platser på landskampsresa
2:a pris: 10 platser på landskampsresa
3:e pris: 5 platser på landskampresa

STÄLLNING ÖFF PANTKAMPEN 2019
Förening - antal säckar - antal enheter (PET och burk)
1. Örtomta GOIS F04-06  73 13 450
2. Sonstorps IK 23 5 250
3. Boxholms IF 7 1 650
4. Ringarums IF 7 1 650
5. Tallboda IF 6 1 500

Ställningen i ÖFF Pantkamp 2019 baseras på registrerad pant hos Pantamera och uppdateras i början av varje månad. På sidan för ÖFF Pantkamp kan du följa ställningen. Nuvarande ställning baseras på officiell statistik registrerad 2019-02-01 hos Pantamera. Med reservation för eventuell felaktig information.

PANTINSAMLING - så här enkelt är det!

Som förening pantar ni säckvis – genom att sortera burkar i en säck och PET i en annan. Ni lämnar in säckarna på något av våra inlämningsställen som ni hittar på webben pantamera.nu/foreningar.
För varje säck ni lämnar in så får föreningen 200 kr.

INFO TILL FÖRENINGAR SOM VARIT MED I PANTKAMPEN

Om ni var med i ÖFFs pantkamp 2018 följer ni per automatik över till 2019. Säckar beställer ni via föreningswebben. Om ni behöver nytt lösenord kontakta Pantamera!

INFO TILL NYA FÖRENINGAR I PANTKAMPEN!

  1. Anmäl er till ÖFF Pantkampen genom att registrera er förening.
    Kom ihåg att ange "ÖFF" i meddelanderutan för deltagande i tävlingen!
  2. Pantamera skickar ut säckar och kundetiketter till er.
  3. Samla sedan burk i en säck och PET i en säck, viktigt att det inte är blandat material i säcken. Även importerade burkar är tillåtna och ersätts. Dock max 60 procent importburk per inlämning.
  4. Förslut säcken med säckförslutaren och klistra på er kundetikett.
  5. Lämna in säcken på valfritt inlämningsställe som ni hittar här: Inlämningsställen
  6. Pantamera betalar ut 200kr/säck till det bank- eller plusgiro som ni angav vid registrering.

TIPS
ÖFF Pantkampen är en föreningstävling. Det går att registrera enskilda lag, men om det blir fler registreringar inom en förening kommer dessa resultat inte slås ihop. Det lönar sig att samarbeta inom föreningen.

PANTTIPS - så samlar föreningen in mycket pant

1. Sätt upp ett mål så blir det roligare för folk att engagera sig – vad ska pengarna gå till? Det kanske ska till att sätta guldkant på cupen som laget ska delta i.
2. Arrangera en pantinsamlingskampanj. Informera släkt, vänner och grannar hur och när ni kommer samla in panten.
3. Ta panten till matchen! Ställ ut kärl eller säckar som samlar in panten på cuper, hemmamatcher, etc. Nyttja eventuell föreningsdag dit besökarna kan ta med sig sin pant.

PANTAMERAS FÖRENINGSWEBB

På Pantameras föreningswebb kan som är registrerade föreningskunder hos Pantamera se era inlämningar och ersättningar samt beställa säckar och kärl i vår webbshop. Saknar ni inloggningsuppgifter så kontakta Pantameras kundtjänst på telefon 011-191980 eller via e-post på kundtjanst@returpack.se
På föreningswebben kan ni även hitta smarta panttips samt affischer och diplom som kan underlätta marknadsföringen av er pantinsamling.

Pantmaterial

FRÅGOR OCH INFORMATION

Pantinsamling
Vid frågor om insamling kontakta Pantameras kundtjänst Tel: 011-19 19 80 E-post: kundtjanst@returpack.se

ÖFF Pantkampen
Har du frågor om ÖFF:s Pantkampen, kontakt Johan Thoren, johan.thoren@osterg.rf.se

LYCKA TILL MED PANTNINGEN!

Pantamera