"Kosse" prisades inför LFC:s premiär

Länsförsäkringar Östgötas Patrick Petersson samt ÖFF:s ordförande Sven-Inge Arnell och Spelarutbildningsansvarige Stefan Strandberg delar här tillsammans ut förebildspriset för "Respekt i Fotboll" till årets DAM-spelare och ett pris till årets FLICK-spelare i Östergötland 2017.

Priset till årets DAM-spelare tilldelas LFC:s Kosovare Asllani och priset till årets FLICK-spelare i Östergötland 2017 tilldelas Frida Elofsson från Borens IK och nu tillhörande LFC.

Motiveringar till utnämningarna:
"Kosovare kom till Linköping FC under sommaren från Manchester City och har haft stor betydelse för LFC under höstsäsongen och bidragit till årets SM-guld. Kosovare har vuxit som spelare både på och utanför planen under de senaste åren och kom tillbaka till LFC med en vinnarmentalitet som stärkt hela laget. Kosovare är en mycket skicklig fotbollsspelare med god spelförståelse och säkra passningar. Kosovare är en god förebild för yngre spelare och en god representant för Respekt i Fotboll."

"Frida är en målinriktad och ambitiös tjej som under 2017 tagit stora kliv i sin utveckling. Trots sin unga ålder så har hon varit ordinarie i Borens IK:s A-lag och varit en tongivande spelare både där och i Östgötalaget. Med spetskvaliteter så som en bra spelförståelse, snabb, stark och en riktig vinnarskalle så har hon även fått representera Sverige i ett antal flicklandskamper. Hon representerar numera också LFC."

Maria Hagström fick mottaga en prischeck på 10 000 kr riktade till LFC F19-verksamhet samt "Kosse" och Frida fick en varsin tavla på sig själva.

ÖFF