Tre nya ÖFF-ledamöter

Det blev tre nya invalda i ÖFF:s styrelse vid årsmötet och tre avgick. De som avgick var Ingela Andersson efter 18 år, Peter Kieback efter 15 år och Maya Yacob efter 4 år.

De tre nya som valdes in var: Miro Hristov, Norrköping, Ella Karlsson, Linköping och Lena Renholm, Linköping. Omvalda blev ordf Sven-Inge Arnell, Kjell Augustsson och Anders Bengtson.

Miro Hristov är ordförande i Hageby IF, 29 år, och anställd av Östergötlands Idrottsförbund som projektledare inom idrott i segregerade områden i Norrköping. Han har deltagit i SvFF:s pilotprogram för ledare med fokus på lärande och utveckling. Under sin studenttid var han med att starta och organisera Norrköpings Akademiska. Han har även varit ungdomstränare i IFK Norrköping mellan åren 2007-2017.

Ella Karlsson är ordförande i BK Tinnis och har varit hårt engagerad i projektet Bollihop i Linköping med sin egen förening och KFUM Linköping. De fick nyligen ett pris på 50.000 kr av stiftelsen Sveriges United för sitt arbete med mångfald och inkludering.

Ella och hennes kamrat Sahar Khalili från KFUM Linköping har skapat möjlighet för flera tjejer att börja spela fotboll. Öppna träningar har varit nyckeln. Att bygga relationer och förtroende för spelare men även deras anhöriga har varit avgörande för att få tjejerna till fotbollsplanen. Ella bidrar med ett nytänkande och mod som ung ledare och ger fotbollen i Östergötland en ny dimension.

Lena Renholm har varit engagerad som ungdomstränare i Linghems SK och ledamot i fotbollssektionen där. Hon jobbar sedan 25 år på Stadium i Norrköping.

Hon har en gedigen idrottsbakgrund som aktiv i fotboll i Linghems SK, BK Tinnis, BK Kenty, Sturfefors IF och som allsvensk bandyspelare i Stångebro BK, innebandy i Vidingsjö MoIF och ishockey i LHC:s damer.

Hon har varit volontär, instruktör och lägerledare för ÖFF och är främst engagerad i spelarutbildning och damfotboll.

ÖFF
Bengt Samuelsson