Nytt samarbete med Svenskalag.se

Östergötlands Fotbollförbund och Svenskalag.se har inlett ett samarbete för att förbättra förutsättningarna för Östergötlands fotbollsföreningar. Samarbetet går ut på att förenkla föreningarnas administration genom att tillsammans informera och ge tips om de digitala verktyg som finns i Svenskalag.se och IdrottOnline.

Svenskalag.se grundades 2006 i Norrköping av Robert Larsén och dåvarande kollegan Benjamin Widén, båda med en bakgrund inom reklambyråbranschen.

- Vi fick i uppdrag att skapa en ny hemsida åt Svärtinge SK. Klubben var ute efter en snygg och enkel hemsida som de själva kunde administrera och på så sätt nå ut till alla sina medlemmar, säger Robert Larsén vd på Svenskalag.se och fortsätter:

- När vi startade hade vi höga krav på design, användarvänlighet och funktionalitet. Det arbetar vi fortfarande efter och strävar hela tiden att utveckla våra tjänster tillsammans med föreningarna utifrån deras behov.

Bättre kommunikation
Inför 2017 bytte Eneby BK till Svenskalag.se för att förbättra kommunikationen i och kring föreningen. Det handlade också om att få ett system som var enkelt att arbeta med för kansli och ledare.

- Vi har enbart fått positiva reaktioner från ledare och övriga medlemmar. Jag själv är ju ingen datanörd direkt, men i Svenskalag känner jag att jag klarar av saker som jag inte kunde göra förut. Allt är enklare, helt enkelt, säger Siw Einstulen, kanslichef på Eneby BK som ser tydliga förbättringar i medlemsregistret:

- Jag kan på ett enkelt sätt hitta och ändra det jag behöver i medlemsregistret. Det är väldigt logiskt uppbyggt. Det har även förenklat allt vårt arbete med att lägga upp nyheter och skicka mejl till olika grupper. Det är helt suveräna funktioner.

Ökat LOK-stöd
Superettanklubben Jönköping Södra kunde genom att använda Svenskalag.se få bättre kontroll på administrationen av LOK-stödet. Det gav mer pengar in föreningskassan och LOK-stödet ökade med 20 000 kr.

- Den enskilt största faktorn till detta är att vi efter bytet till Svenskalag.se nu jobbar i ett lätthanterligt system för medlemsregister och närvarorapportering. Det har blivit enkelt för tränarna i lagen att föra närvaro och lätt för mig att ha en överblick kring att allt sköts som det ska, säger Mikael Johansson, ungdomskonsulent i Jönköping Södra.

Föreningscoachen
ÖFF fortsätter med projektet Föreningscoachen under 2018. Syftet är att tillhandahålla resurser genom att stärka föreningarna på olika sätt.

- Föreningscoachen ger föreningar möjligheter att arbeta med utveckling tillsammans med ÖFF, SISU Idrottsutbildarna och ett antal coacher. Inom Föreningscoachen är det också viktigt att erbjuda Idrottslyft och verktyg som kan vara till nytta för föreningarna. Svenskalag.se är ett bra exempel som erbjuder föreningar webbtjänster som förenklar tillvaron för föreningarna, säger Johan Thoren, utvecklingskonsulent på Östergötlands Fotbollförbund och projektledare för "Föreningscoachen".

SVENSKALAG.SE I SIFFROR

  • Lanserades 2007
  • Används av 17 000 idrottslag i 2 800 föreningar
  • 1,5 miljoner besökare varje månad
  • En av Sveriges 3 största sportsajter