Årets pristagare 2017

Årets flickspelare i Östergötland 2017:
Frida Elofsson, Borens IK (LFC)
Årets herrjunior i Östergötland 2017:
Adrian Pettersson, Åtvidabergs FF

Årets damspelare i Östergötland 2017:
Kosovare Asllani, Linköping FC
Årets domare i Östergötland 2017:
David Almgren, Mjölby FDK

Årets flickspelare i Östergötland 2017:
Frida Elofsson, Borens IK (LFC)
"En målinriktad och ambitiös tjej som i år tagit stora kliv i sin utveckling.
Trots sin unga ålder så har hon varit ordinarie i Borens IK:s A-lag och varit en tongivande spelare både där och i Östgötalaget.
Med spetskvaliteter så som en bra spelförståelse, snabb, stark och en riktig vinnarskalle så har hon även fått representera Sverige i ett antal flicklandskamper....
Frida har en härlig inställning till sitt idrottande vilket gör att hon kommer att fortsätta utvecklas."

Årets herrjunior i Östergötland 2017:
Adrian Pettersson, Åtvidabergs FF

"Adrian Pettersson Åtvidabergs FF har utvecklats mycket det gångna året. Adrian har en bra grundteknik, fysik och speluppfattning samt en väldigt stor utvecklingspotential. Han har spelat i Superettan under säsongen, varit lagkapten i Östgötalaget samt spel med landslaget. Adrian visar en bra attityd till sitt idrottande vilket kommer fortsätta att utveckla honom. "

Priset årets damspelare i Östergötland 2017 tilldelas Kosovare Asllani från Linköping FC.
"Kosovare kom till Linköping FC under sommaren från Manchester City och har haft stor betydelse för LFC under höstsäsongen och bidragit till årets SM-guld. Kosovare har vuxit som spelare både på och utanför planen under de senaste åren och kom tillbaka till LFC med en vinnarmentalitet som stärkt hela laget. Kosovare är en mycket skicklig fotbollsspelare med god spelförståelse och säkra passningar. Kosovare är en god förebild för yngre spelare och en god representant för Respekt i Fotboll."

David Almgren, Mjölby till årets domare.   I december 2015 drabbades David Almgren av hjärtstillestånd i samband med en innebandymatch. David överlevde tack vare snabba och rådiga insatser av personer på plats och ambulans. Det tog tid innan han hittade tillbaka till fotbollsplanen och att våga satsa och träna igen. Men väl tillbaka kom han snabbt upp till samma nivå som han var på tidigare, men det slutade inte där.   Under 2017 har David genomgått steg 4-utbildning och gjort så pass bra ifrån sig att han fick chansen att debutera som domare i div 1 herrar med matchen Ängelholms FF - Kristianstad FC. Och innan året var till ända fick han ytterligare en match och vid årets slut blev David klassificerad som ordinarie huvuddomare i div 1, vilket gör honom till länets högst rankade huvuddomare på herrsidan.   Davids resa visar på både viljestyrka, målmedvetenhet, engagemang och passion för fotbollen och domarrollen men även på en förmåga att ta en motgång och vända till något positivt. Han är en ledare som tar ansvar för såväl sitt team, som sina domslut och för matcherna han dömer vilket gör honom till en god ambassadör för Respekt i fotboll.