Årets julklappstips för flickor och pojkar

Efter sommaren såg boken "Sätt straffen, Charlotte!" dagens ljus. Det är en bok som inspireras av inte mindre än Charlotte Rohlin och hennes barndom.

Charlotte började spela tidigt ute på gården tillsammans med sin bror och i boken heter hennes lag IF Ekby. Det handlar om ett härligt gäng med fotbollsspelande tjejer som ska ge sig av på sin första cup. Men precis som det brukar så går vissa saker som en vill och andra inte. När en av matcherna avgörs med straffar är nerverna på högsta spänn.

Boken är skriven av journalisten och författaren Jennifer Wegerup som är född i Östergötland (numera bosatt i Stockholm). Jennifer är krönikör i Aftonbladet och bevakar bland annat Zlatan och PSG i Paris. Både Pia Sundhage och Moa Svan säger att det här är böcker som verkligen behövs.

"Det här är riktigt bra! Det är på tiden att det skrivs böcker om våra flickor på ett sätt som inspirerar." Pia Sundhage

"En bok som behandlar tjejer som spelar fotboll och gör det så enkelt som det ska vara." Moa Svan

Här finner Ni ett unikt erbjdande till alla fotbollsspelare inom östgötafotbollen!