Slutseminarie för ÖFF:s landsbygdsprojekt

ÖFF har nu för alla inblandade föreningar, Länsstyrelsen, Östsam och Leaderkontoren presenterat sin slutrapport av projektet "Fotbollsföreningen som landsbygdsutvecklare".

Till den 28 november bjöds alla 60 landsbygdsföreningar, Östsam, Länsstyrelsen samt Leaderkontoren till en träff där ÖFF presenterade slutrapporten av projektet "Fotbollsföreningen som landsbygdsutvecklare" samt några föreningar som har varit med i projektet presenterade sina projekt. Brokinds IF och Hemgårdarnas BK "Stad och land", Fornåsa IF "Mötesplats Fornåsa", Västra Husby "Byalag för ökad samverkan".

Av de 30 föreningar som anmälde sig kom ett 20-tal till träffen, åter hade vädret makter (halka och snöoväder) satt krokben för oss när vi bjudit in till träff. Efter att Bengt Samuelsson ordförande för projektgruppens styrgrupp hälsat alla välkomna presenterades sluttrapporten i sin korthet. Därefter tog mötets stämningshöjare vid, projektpresentationerna som dels inspirerade men också visade på hur människor kommit närmare varandra på orten och att ingenting är omöjligt om man sammarbetar tillsammans.

För er som är intresserade av slutrapporten finns det möjlighet att ladda ner den här.

Östergötlands Fotbollförbund

Ibrahim Beganovic
Projketledare för "Fotbolsföreningen som bygdeutvecklare"