Holmen ny utvecklingspartner

Östergötlands Fotbollförbund arbetar numera inom barn- och ungdomsfotbollen efter modellen "Spelarutbildning – en helhet". Holmen Paper, som varit en samarbetspartner till förbundet under många år, går nu in som officiell utvecklingspartner för att stötta den positiva fotbollsutvecklingen inom Östgötafotbollen.

Höstnyheter från Ravelli

Fotbollen har startat igång efter en underbar sommar. Vår samarbetspartner Ravelli har ett antal nyheter inför hösten. Dessutom kan man få besök av bröderna Ravelli vid start av en säljomgång.

Fotboll kan bidra till ett bättre samhälle

ÖFF har tillskrivit alla länets nyhetstidningar och uppmanat dem till att pulicera en aktuell debattartikel, om fotbollens betydelse ur ett samhällsperspektiv. Ni kan ta del av hela artikeln här nedan, vilken också skickats ut till alla länets fotbollsföreningar.

Nya utbildningar i RIF

ÖFF har under många år arbetat med Respekt i Fotboll (RIF). Nu har förbundet tagit fram utbildningsmaterial för RIF riktat till ledare, föräldrar och spelare. Utbildare är Kent Hellström med lång erfarenhet av fotbollsutveckling.

Missa inte VM-panten

Vilken sommar med sol, värme och alla fantastiska fotbollsfester! Dessutom gynnar landslagets framgångar i VM alla föreningar och lag som samlar in pant. Läs även den aktuella ställningen i ÖFF Pantkamp där vinnaren samlat in över 23 000.

Bli ambassadör för Fotboll Fitness

Vad är Fotboll Fitness?
Fotboll Fitness kan definieras som organiserad spontanfotboll. Träningen kräver ingen tidigare fotbollsbakgrund och vi spelar på en mindre plan där all träning genomförs med boll. Fokus ligger på att förbättra hälsan på ett roligt och socialt sätt utan fokus på att vinna. Danska studier visar att fotboll har en mycket positiv effekt på både kondition, vikt och fettprocent. Forskningen har utförts på flera olika testgrupper och svaren pekar åt samma håll – fotboll som träningsform är fantastisk!

Vad gör en ambassadör?
Ambassadören är en person som i sitt närområde hjälper fotbollsföreningar att komma igång med Fotboll Fitness. Satsningen med ambassadörer finansieras med medel från UEFA och löper från september 2018 till mars 2019 med möjlighet till förlängning.

ÖFF vann Cup Kommunal

ÖFF:s distriktslag för flickor födda 01 spelade under torsdagen final i CUP KOMMUNAL, Ångermanland stod för motståndet. Det blev seger med 3-1 och vi är därmed svenska mästare. Grattis alla inblandade!

Futsal DM 2018-2019

Futsal DM 2019

Inbjudan Futsal DM 2018-2019

Nyhet 2018/2019 - DM för 15-17 (2004-2002) år spelas via gruppspel/seriespel under oktober till december 2018 och avgörs sedan i ett finalspel 4 januari 2019.
De båda finallagen i 15 och 17 år är kvalificerade för Futsal SM 2019.
Mer information och inbjudan hittar ni här, sista anmälan 10 sept.
Anmälan görs här.

Årets cupfinaler direktsänds i TV

I Danske Bank Cup är nu lagen klara för damcupfinalen, vilken återigen spelas mellan IFK Norrköping - Linköpings FC. Herrcupen är inne i sina semifinaler, vilka spelas mellan Dagsbergs IF - Eneby BK och IK Östria Lambohov - Skärblacka IF. Samtliga DM-finaler inom ungdomsfotbollen kommer att spelas på City Gross arena den 26 augusti.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter