Frimånad för amatörer Futsal

Missa inte att det under augusti månad är frimånad för Futsalövergångar. Fram till 31/8 behövs alltså inte moderklubbens godkännande vid övergång. Övergången görs enklast via Fogissystemet och kostar 200 kr.

Beställning av plaketter 8-12 år

Föreningar har nu möjlighet att till ett subventionerat pris beställa ÖFF:s plakett till ungdomslagen som spelar utan resultatuppföljning 12 år och yngre eller i sammandrag för 8-9-åringar.

Workshop om digitalt och utbildning

Tillsammans med Sport Competence bjuder vi in till två inspirerande workshops på temat digitala möjligheter och föreningsutveckling. Den 21 aug i Norrköping och 28 aug i Linköping.

Jonas Eriksson ryter ifrån!

Vår domar-expert Jonas Eriksson drog igång en rejäl diskussion med sin debattartikel i Aftonbladet. Bl a skriver Jonas att det måste finnas andra föräldrar och vuxna runt planen som har modet och civilkuraget att säga ifrån när personer, som borde föregå med gott exempel, missköter sig.

Svensk fotbolls strategiveckor

De mål och strategier för svensk fotboll som vi gemensamt skapade för perioden 2013-2017 behöver ersättas och utvecklas till mål och strategier för perioden 2018-2022.

Nytt ekonomiskt stöd att söka

Statliga Boverket utlyser nu ett stöd att söka för upprustning av utemiljöer i socioekonomiskt utsatta områden, där mer än 50 procent av hushållen har låg köpkraft.

Bollihop

BK Tinnis och KFUM Linköping driver ett spännande projekt tillsammans för att skapa en mer inkluderande fotboll och futsal för tjejer i Linköping.

Utbildningar i konstgräs Steg 1 och 2

Östergötlands Fotbollförbund och Svenska Fotbollförbundet arrangerar konstgräsutbildningar under hösten. Steg 1 arrangeras den 24 aug i Linköping och Steg 2-utbildningen arrangeras den 4-5 okt i Växjö.

Vårens tränarutbildningar är genomförda

En av ÖFF viktigaste basuppgifter är att enligt SvFF:s stegutbildningar arrangera tränarkurser i Östergötland. Vi har på senare år satsat på att fortbilda och rekrytera nya tränarutbildare.
Utbildningarna genomförs ofta i samarbete med SISU Idrottsutbildarna och olika samarbetsföreningar. Via Idrottslyftet ges ekonomiska möjligheter att utbilda många tränare.
Under våren 2017 har nedanstående utbildningar genomförts:

Nilla besökte ÖFF

Världsspelaren Nilla Fischer och beteendevetaren Sanna Detlefsen gästade östgötaidrotten under söndagen och föreläste samt diskuterade runt teamat - Fotboll på lika villkor för alla!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter