Östgötalägren 2019 inleds på lördag

Östgötalägren 2019 inleds på lördag i Linköping med läger för spelare födda 2005. Lägren ingår som en del i ÖFF:s spelarutbildning för spelare 12-16 år.

Respekt i Fotboll, grönt kort och matchvärdar

Efter den uppmärksammade händelsen under förra veckan samlar vi nu kraft för att tillsammans förbättra stämningen på och utanför planen för en trygg idrottsmiljö för våra barn och ungdomar. Alla vi vuxna runt barnen behöver hjälpas åt och bär ett gemensamt ansvar för att skapa en glädjefylld fotbollsupplevelse och ett livslångt idrottsintresse.
Läs mer i artikeln.

Futsal Ungdom 2019/2020

Under vinter 2019/2020 genomförs Futsal DM för P/F 15/16/17 år.
Läs mer i Inbjudan

För 10-14 år erbjuder vi seriespel i Futsal för de spelare som inte dubbelidrottar, mer information finner du här.

Åtgärder för en tryggare idrott

Föreningslivet ska vara tryggt för barn och ungdomar som idrottar och för föräldrar som har aktiva barn i föreningslivet.

Gunnar Nordahls minnesfond

Ansökan om stipendium ur minnesfonden ska vara inkommen senast den 13 september 2019.

Sökanden, som kan vara enskild person eller förening, ska genom utomordentliga insatser på ett förtjänstfullt sätt ha främjat ungdomsfotbollen i Sverige.

Ansökan ska innehålla en utförlig beskrivning av på vilket sätt detta ändamål är uppfyllt.

Insamlingskampanj för flickfotboll

I samband med fotbolls-VM i Frankrike i sommar startar ICA en insamling till Svenska Fotbollförbundets initiativ Alla är olika – olika är bra.

ÖFF F02 till final i Cup Kommunal

Förra året vann våra duktiga tjejer i F01 SM För distriktslag. Även detta år har ÖFF gått till final. F02-laget var den 30 maj och spelade en svår semifinal borta mot Göteborgs FF. Det blev seger med 3-1 efter att My Cato och Ida Andersson gjort mål (samt ett självmål av Göteborg). Nu väntar Stockholm i finalen den 26 juni klockan 19.15. Finalen spelas på Halmstad Arena.

Utmaningen 2019

Vi har beslutat att man när som helst under säsongen kan anmäla sig till Utmaningen, vilket också gäller för ungdomsfotbollens motsvarighet d v s Play For Fun.
Utmaningen innebär en möjlighet för föreningar att spela några extra matcher (utöver de man har i ordinarie serie- och cupspel) och avser Seniorlag. Kanske har ni gott om spelare och vill ge dessa någon möjlighet att spela ytterligare match(er), kanske vill ni ha kul med ledarna/föräldrarna i klubben och bilda ett lag tillsammans och spela match(er) ihop, kanske har ni annan tanke om att det vore kul att ha ett lag till som spelar boll när ni själva vill.

Mediesatsning inom Östgötafotbollen

Östgötafotbollen har alltid engagerat många människor och med dagens medieutveckling ges förutsättningar att följa fotbollen på ett helt annat sätt än tidigare. ÖFF är glada att kunna presentera två nya moderna samarbeten tillsammans med Öst Media och FanCloud. Det tillsammans med svensk fotbolls nya app "Min Fotboll" kommer att ta intresset till en ny nivå och ge en mängd möjligheter att följa fotbollen på alla nivåer.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter