Information inför höststarten

Det är snart dags att dra igång höstens tävlingsverksamhet både på senior- och ungdomsnivå (några har redan startat). Därför vill vi påminna om Svenska Fotbollförbundets riktlinjer och vad som gäller vid träningar, matcher och cuper etc.

Föreningsstöd av nya mål

Nu har Svenska Fotbollförbundet fullt ut infört nya spelformer som omfattar bland annat anpassade mål för "3 mot 3", "5 mot 5" och "9 mot 9". ÖFF har fått medel av Svenska Fotbollförbundet för att underlätta för föreningar att köpa spelformsanpassade mål. Nu inventerar ÖFF läget och ber föreningarna att skicka in en behovsbeskrivning.

Kort från Ordförandekonferensen 16–17 juni

Årets Ordförandekonferensen genomfördes i år i digital form, men Götalandsdistrikten samlades i Jönköping för att kunna diskutera de två huvudfrågorna som var på agendan; Ökad samverkan i fotbollsrörelsen och Spelarutbildningen. Här nedan kan ni ta del av Sven-Inge Arnells sammanfattning av den första frågan. Den andra frågan återkommer vi till i höst.

Varför ingen publik på fotbollsmatcher?

Förra veckan hävde regeringen och Folkhälsomyndigheten de reserestriktioner som hittills gällt under coronaepidemin. Det betyder att fotbollssäsongen kan börja för alla lag och föreningar från och med den 14 juni. Men SvFF rekommenderar även fortsättningsvis att ingen publik ska närvara under arrangemangen/matcherna.

Tankar inför framtiden

Inom kort kommer också seniorfotbollen igång – välkommen och efterlängtad! Nu hoppas vi också att vi kan få till en normalisering med möjlighet att ha med publik på våra senior- och ungdomsmatcher, i varje fall till hösten! Låt oss fortsätta att hoppas.

Golfens jämställdhetsarbete inspirerar

Plus 10 000 är svensk fotbolls initiativ för att öka antalet tjejer och kvinnor som ledare och tränare. Den 11 maj höll Annica Lundström, förändringsledare för Svenska Golfförbundets jämställdhetsarbete "Vision 50/50 ett föredrag i samband med en nätverksträff för Plus 10 000. Nu kan du och din förening ta del av Annicas och golfens insikter och kunskaper.

Start för senior- och juniorfotbollen i Östergötland!

Östergötlands Fotbollförbunds TUK (Tävlingsutvecklingskommitté) har idag (2/6) uppdaterat riktlinjerna för östgötsk fotboll under den pågående coronapandemin. Vid presskonferens med Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelades fredagen den 29 maj att de allmänna råden till idrotten ändras från och med den 14 juni. Detta gör det möjligt att starta upp verksamheten för vår senior- och juniorfotboll i vårt distrikt, både vad gäller tränings- och tävlingsmatcher.

Ansök om bidrag för aktiva barn

Nu kan föreningar söka medel från "Alla är olika – olika är bra". Fokus ligger på att skapa möjligheter för fler barn och unga att röra på sig och bli aktiv i ett fotbollslag.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter