Ny konstgräsplan till Krokek

Guldgräset från Östgötaporten kom till Krokek tack vare Norrköpingsmodellen. I lördags invigdes den nya konstgräsanläggningen och de första matcherna spelades där.

Skötselråd av gräsplaner inför vintern

Här följer sex enkla tips till fotbollsplanskötarna inför kommande vinter. Det är en enkel checklista för att se till att man ligger väl till inför kommande säsong.

Kättinge IF lyser upp tillvaron

Kättinge IF har nu uppgraderat sin fina fotbollsanläggning med att nu också satsa på en bra elbelysning. Allt detta för att få flera spelare att ansluta sig till verksamheten och också ur ett hälsoperspektiv, för att kunna få igång mer idrottsverksamheten under den mörkare årstiden.

Miljöbidrag från SvFF

Nu kan fotbollsföreningar som äger eller driver en konstgräsanläggning få bidrag från SvFF för att säkerställa anläggningen miljömässigt.

ÖFF går emot selektering av fotbollsspelare inför högstadiets fotbollsprofil

Svensk fotboll har genom Svenska Fotbollförbundet (SvFF) beslutat att motverka tidig specialisering och selektering. Aktuell forskning visar att tidig specialisering inom en idrott är kontraproduktiv då det hämmar barnens och ungdomarnas utveckling. Det finns också flera studier som visar att tidig selektering inte lyckas fånga de som senare i livet blir de mest framgångsrika utövarna inom sin idrott. Bland annat av ovanstående skäl har SvFF beslutat att selektering inom fotboll får förekomma tidigast från 15 års ålder. SvFF vill härigenom fokusera på spelarutbildning, inte talangidentifiering, öppna fler dörrar och möjligheter för de ungdomar som lever fotbollsdrömmen, och i slutändan skapa stimulerande förutsättningar för att så många som möjligt ska spela fotboll så länge som möjligt

Eneby BK årets cupmästare

Eneby BK kan nu titulera sig som cupmästare efter att ha besegrat IK Östria Lambohov med 2-7 (0-1) i årets final i Danske Banks Herrcup.

DM Segrare 2018

Grattis Linköping Kenty DFF, Motala AIF FK, Smedby AIS, AFK Linköping, Linköpings FC och Motala AIF FK till DM-guldet. Under söndagen genomfördes årets DM Finaler hos Lindö FF på City Gross Arena. Tack för ett fint arrangemang Lindö FF, tack till spelare, ledare, domare och publik. Smedby AIS som vann F 16 klassen är nu kvalificerade till F 16 SM.

Missade du finalerna eller vill du se dem igen? Här finnis möjlighet att se alla matcher via Östgöta Media som var på plats och livesände matcherna.

Holmen ny utvecklingspartner

Östergötlands Fotbollförbund arbetar numera inom barn- och ungdomsfotbollen efter modellen "Spelarutbildning – en helhet". Holmen Paper, som varit en samarbetspartner till förbundet under många år, går nu in som officiell utvecklingspartner för att stötta den positiva fotbollsutvecklingen inom Östgötafotbollen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter