IKS årets cupmästare

IK Sleipner kan nu titulera sig som cupmästare efter att ha besegrat Mjölby AI FF med 9-8 (3-1) efter straffavgörande i årets final i LågenergiHus Herrcup.

Ny satsning på föreningsdomare

Östergötlands Fotbollförbund inleder ett samarbete med Advokatfirman Glimstedt Östergötland för att satsa på ungdoms- och föreningsdomare. Det görs inom ramen för projektet "Ingen domare – ingen match" som ska stötta föreningarna i sitt utvecklingsarbete rörande domare.

RF:s kompensationsstöd till föreningar

Mellan den 15 oktober och den 26 oktober (till klockan 12.00) är ansökan öppen för alla SvFF:s föreningar att ansöka om kompensationsstöd för uteblivna intäkter och kostnader för perioden 1 juli till 30 september.

Riktlinjer med anledning av Corona-utbrottet

I den senaste uppdateringen av riktlinjerna har SvFF tagit inomhusidrottandet (futsal) i särskilt beaktande och även att det gäller att vara extra försiktig och noggrann som arrangör av exempelvis en cup för att cupen ska godkännas. Dessutom bör de aktiva som har varit svårt sjuka i Covid-19 - exempelvis sängliggande i 7 dagar - genomgå en hjärtscreening innan de återgår till fysisk aktivitet.

Fortsatt gäller att publik undanbedes och en begränsing på 50 personer om föreningen kan uppfylla kraven kring inhägnad idrottsplats eller annat kontrollerat plan- eller arenautrymme och arrangerande förening kan säkerställa kraven, se krav. (PDF-dokument)

Verksamhetsstöd Idrott för äldre

Idrottsföreningar som bedriver verksamhet för äldre (65+) har under oktober och november 2020 möjlighet att söka ett verksamhetsstöd för den målgruppen. Syftet med stödet är att ge föreningen förutsättningar att bedriva och utveckla idrottsverksamhet där äldre deltar.

IFK vann Lågenergihus Cup

IFK Norrköping vann cupguldet efter att ha besegrat Rimforsa IF med 1-10 (1-5) i årets final i LågenergiHus Damcup. Förutom att kunna sträcka på sig att vara cupmästare för andra året i rad, belönades IFK Norrköping med en segercheck på 20 000 kronor.

Föredrag Fotbollens Samhällsnytta

Måndagen den 5 oktober, i samband med ett digitalt möte arrangerat av organisationen SE UPP, berättar Caroline Waldheim, ansvarig för Fotbollens Samhällsnytta på Svenska Fotbollförbundet, om bland annat att en krona satsad i fotbollen ger tio kronor tillbaka i hälso-, sociala och ekonomiska vinster för samhället.

Diplom för jämställd sponsring

Länsförsäkringar Östgöta är sedan länge samarbetspartner till Östergötlands Fotbollförbund och många fotbollsföreningar kring Respekt i Fotboll. Nu har företaget nått silvernivå i sitt arbete med jämställd sponsring och skickar en passning till andra företag att följa med. För föreningar innebär det många möjligheter att hänga med i utvecklingen.

Corona: Slappna inte av!

ÖFF uppmanar alla inom östgötsk fotboll att tålmodigt fortsätta följa de riktlinjer som tagits fram på grund av Covid 19-pandemin. För hälsans skull och för att värna den verksamhet som kan bedrivas. Slappna inte av.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter